Реконструират 9 булеварда в София, общината разполага със 130 млн. лв.

Ще се ремонтират и ключови улици в най-застроените квартали

04.01.2023 | 13:54 Редактор: Вяра Димова

Тази година в столицата продължава реконструкцията на 3 булеварда от миналата и започва работа по още 6 големи, съобщиха от общината.

Ще се ремонтират и ключови улици в най-застроените квартали. Продължава ремонтът на трасето на трамвай номер 5 и изграждането на метрото.

Продължава работата и по тунела в "Люлин", който трябва да приключи до края на февруари. Общината ще работи със стария бюджет от 2022 година, като са предвидени около 130 млн. лв. общински средства за ремонти.

"Стратегическите обекти, които са наистина важни за целия град, са пробивите на "Тодор Каблешков" - очакваме да започнем тази година, пробива на "Филип Кутев", връзката със "Симеоновско шосе". Тези два обекта ще осигурят връзката между бул. "България" до "Симеоновско шосе" на трети градски ринг. Заедно с връзки с Околовръстен път и Северна скоростна тангента в северните и западните части на града като бул. "Рожен", бул. "Адам Мицкевич", "Ломско шосе", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Вече имаме подписан договор с ЕИБ за изграждане и основен ремонт на тротоари. Заедно със средствата, които влагаме всяка година за текущ ремонт, те ще бъдат значително увеличени по линия на този заем", каза зам.-кметът на София инж. Ангел Джоргов.

Какво очаквате да се случи с качеството на живот в България през 2023 г.?

Животът ще става все по-скъп и все по-труден. Инфлацията ще продължи да изпреварва ръста на заплатите.
70%
Ситуацията у нас ще се подобри. Инфлацията ще бъде овладяна, доходите ще нараснат значително.
8%
Очаквам 2023 година да бъде същата като изминалата - няма да има никаква промяна в страната.
16%
Не ме интересува особено, намирам начини да се спасявам сам.
5%
Общо 2659 гласа